Nähtävyydet Englannissa

Jotta pääsisit kunnolla käsiksi Englantiin, Lontoo on erinomainen aloituspaikka. Missään muualla maassa ei ole vastaavaa vaihtelua, se on jättiläismainen kaupunki josta löydät Englannin parhaan yöelämän, kulttuuritapahtumia, museoita, gallerioita, pubeja sekä ravintoloita.

Kuitenkin muissa suurissa kaupungeissa – Birmingham, Manchester ja Liverpool – on omat historialliset ja kulttuuriset juttunsa, ja vasta koettuasi nämä kaupungit, sinulla on parempi näkemys Englannista jota et saa pelkästään oleskelemalla pääkaupunkiseudulla. Suurimmaksi osaksi näissä kaupungeissa tapahtuu eniten arkkitehtuurista ja sosiaalista kehitystä, vaikkakin monien kävijöiden mielestä ne eivät yllä samalle tasolle historiallisempien kaupunkien kanssa, kuten Durham ja Winchester – mainitakseni paikkoja joista löytyy Englannin kuuluisimmat katedraalit.

Missä ikinä yövytkin, et ole koskaan muutamaa kilometriä kauempana majesteettisista taloista, linnojen raunioista tai luostareista. Eteläisessä länsiosassa löytyy paljon kelttikulttuuria joka muualta hävisikin Roomalaisten mukana antiikin aikoina. Eteläiseltä rannikolta, pohjoisrajalla löydät jälkiä esihistoriallisista uudisasukkaista, joista kuuluisin on Stonehenge ja Avebury.

Ja luonnollisesti viimeisenä muttei vähäisimpänä, Englannin maalaismaisemat. Dramaattisimpia ja tunnetuimpia ovat nummet ja ylängöt joista jokaisessa on ne suosituimmat paikat, vaikka reipas kävely yleensä saa sinut pois tungoksesta. Hiljaisempia alueita on piiloteltu jokaiseen Englannin kolkkaan, tasaisten kosteikkojen itäinen Fens ja matalammalle Sussexiin, joista jälkimmäinen on nykyään suojeltu luonnonpuisto. Sillä on samanlainen tarina kuin rannikolla, jossa hienoimmat hiekat ja kaikkein karuimmat kalliot ovat jo pitkään olleet ihmisten käytössä ja lomakohteet ovat kasvaneet hyödyntääkseen näitä arvokkaimpia paikkoja. Mutta jos etsit rauhaisaa paikkaa, löydät sen varmasti suuntaamalla Northumberlandiin, Itäiseen Angliaan, tai Dorsetin maisemiin.