Matkustaminen Englantiin

Lontoo kutsuu… Tai oikeastaan koko maa. Mitä sinun olisi hyvä tietää ennenkuin matkustat Englantiin? No… Aika paljon. Joten lukaise läpi tämä nopea ja kätevä opas varmistaaksesi, että matkastasi tulee ikimuistoinen!

Jos sinulla on Suomen passi, et tarvitse viisumia matkustaaksesi Englantiin. Varmista kuitenkin, että passisi on voimassa vähintään kuusi kuukautta matkasi jälkeen, jotta et kohtaa ongelmia. Tarvitset vain yhden tyhjän sivun passissasi saapumisleimaa varten, jonka ne lyövät tullissa. Toisin kuin muu Eurooppa, Englanti on kieltäytynyt olemasta euroalue sillä sen valuutta, Englannin punta, on niin vahvassa kurssissa. Jotkut kaupat hyväksyvät eurot, mutta saat vaihtorahasi takaisin puntina.

Matkustitpa Englantiin yksin tai osana kiertomatkaa, on todennäköistä että haluat kokea yhden tyypillisistä Englantilaisista elämyksistä; kyydin Lontoon mustassa taksissa. Muista kuitenkin, että ne ovat kaikki hiljalleen muuttumassa moderniksi, kuten myös kiiltävän punaiset kaksikerroksiset bussit, vaikkakin vanha tyyli on tekemässä paluuta. Taksit ovat nyt enemmänkin neliskanttisia ja monivärisiä, eivät vain mustia. Paras vaihtoehto, jos olet Lontoon keskustassa pidempään kuin muutaman päivän, on hankkia Oyster Card. Se on paljon halvempi vaihtoehto takseille, ja sinun tarvitsee vain heilauttaa sitä lukijan edessä ja pääset kaikkiin busseihin ja “tubeen”, jota he kutsuvat metroksi. Jos sinulla ei kuitenkaan ole Oyster Cardia, sinun täytyy ostaa lippu bussiin tai metroon, kanna mukanasi kolikoita. Julkiset ovat ruuhkaisia ja ihmiset kiireisiä, et halua joutua jonon tukkeeksi.