Lomamatkalle Englantiin?

Jos olet päättänyt lähteä lomalle Englantiin, olet tehnyt oikean valinnan! Tästä saarivaltiosta löytyy kaikille kaikkea ja sinulla ei taatusti tule olemaan tylsää. Englantiin lentää Helsinki-Vantaan lentokentältä helposti noin kolmessa tunnissa, riippuen kohdekaupungistasi.

Kiertele maaseudulla, tutustu pubikulttuuriin ja katso huippujalkapalloa

Englannissa on paljon mielenkiintoisia kaupunkeja ja nähtävyyksiä, joita ei kannata ohittaa. Kaupungeista suurimmat ja kuuluisimmat ovat Lontoo, Manchester, Birmingham, Liverpool, Leeds ja Newcastle. Rantakaupungeista kuuluisin on Brighton. Lisäksi maasta löytyy paljon kauniita ja idyllisiä pikkukaupunkeja, joissa vieraileminen on osa aitoa Englanti-elämystä. Vietä yö bed & breakfast -paikassa, tutustu vehreään maaseutuun ja nauti kylmä tuopillinen paikallispubissa. Englanti on myös maailmankuulu jalkapallostaan. Käy kokemassa ihka-aito englantilainen jalkapallo-ottelu jossakin maan lukuisista stadioneista ja heittäydy kannustamaan suosikkijoukkuettasi fanipaita päällä satojen muiden innokkaiden fanien kanssa.

Legendaarinen Lontoo

Jos Englantiin lähtee, tulee sinun ehdottomasti kokea maan uljas pääkaupunki, legendaarinen Lontoo. Lähes kymmenen miljoonan ihmisen asuttama metropoli on valtava ja ihmisvilinä on taattu. Lontoossa kannattaa pyhittää päivä tai kaksi nähtävyyksille. Helpoiten ne tulee nähtyä perilontoolaisilla kaksikerroksisten double decker -bussien kyydissä ajellen. Käy nappaamassa valokuva parlamenttitalon kellotornista eli Big Benistä ja englannin kuningashuoneen palatsista eli Buckingham-palatsista. Käy ihastelemassa Thames-jokea, nauti taiteesta National Gallery-museossa ja lepuuta jalkojasi jossakin kaupungin monista vehreistä puistoista.

Jos shoppailu kiinnostaa, olet oikeassa paikassa. Lontoosta löytyy kauppoja joka lähtöön ja alennusmyyntejäkin on tarjolla useasti. Oxford Street on hyvä ostospaikka, jos etsit vaatteita ja kuuluisat tavaratalot Harrods ja Harvey Nichols ovat jo nähtävyyksiä itsessäänkin. Lontoossa kannattaa myös hyödyntää oivallinen musikaalitarjonta. West Endissä pyörivät jatkuvasti suursuosiota niittäneet musikaalit kuten Cats, Mamma Mia, Oopperan kummitus ja Leijonakuningas, jotka ovat uskomattoman vaikuttavia elämyksiä. Muistathan varata liput etukäteen, sillä ne ovat aina kiven alla!