Jalkapallo Englannissa

Se suosituin urheilulaji koko maassa. Englannin Valioliiga on englantilainen jalkapallon ammattilaisseurojen liiga. Se on korkein mahdollinen liiga, ja vastaa suomalaista Veikkausliigaa. Valioliigassa pelaa 20 joukkuetta, ja sieltä voi myös pudota tai vastaavasti nousta alemmasta divisioonasta.

Se ei tosin ole pelkästään englantilaisia joukkueita varten, vaan myös Walesilaiset joukkueet voivat nousta Valioliigaan. Kausi kestää elokuusta toukokuuhun, jonka aikana joukkueet pelaavat 38 ottelua. Jokaista tiimiä vastaan kahdesti, kotona sekä vieraissa. Useimmat pelit pelataan lauantaisin ja sunnuntaisin päiväsaikaan, loput normaaleina arki-iltoina. Englannin Valioliiga on yksi maailman katsotuimpia jalkapalloliigoja. Sitä lähetetään 212 eri maassa, 643 miljoonaan kotitalouteen ja mahdollisesti jopa 4,7 biljoonalle katsojalle. Se päihittää mennen tullen jopa Saksan Bundesliigan.

Miten näitä pelejä sitten pääsee katsomaan? Helpoin, mutta myös kallein, tapa on mennä matkatoimistoon ja varata matkapaketti jonka hintaan sisältyy myös futismatsi. Se tulee kalliiksi, mutta varmistaa sinulle paikan ison ottelun katsomosta. Erityisesti fanit jotka ovat kiinnostuneet peleistä kuten Arsenal vastaan Chelsea, jotka molemmat ovat huipputiimejä Betsafen mukaan, tai Liverpool vastaan pahin vihollisensa Manchester United, heille tämä tapa on ehdottomasti se paras. Esimerkiksi Tjäreborg tekee jalkapallomatkoja. Halvin tapa päästä katsomaan jalkapalloa Englantiin… Suunnittele omatoimimatka. Joustavat päivät laskevat hintaa huomattavasti. Jos joukkueellakaan ei ole niin väliä, tämä laskee entisestään hintaa, sillä liput suosituimpien joukkueiden peleihin ovat luonnollisesti kalliimpia kuin pienempien joukkueiden.

Jos menet katsomaan Valioliigan otteluita, esimerkiksi Liverpool-Everton on todella suosittu vastapari. Tämä klassikkokamppailu tunnetaan nimellä “Merseyside Derby”, jossa pahin vastapari kohtaa toisensa. Jokainen jalkapallofani on ympyröinyt tuon päivän kalenteristaan, ja tunnelma pelissä on kerta toisensa jälkeen todella huikea. Liverpoolin kannattajat ovat aina nälkäisiä kannustamaan tiiminsä voittoon, mutta viimeksi pelissä tuntui olevan enemmän kuumia tunteita kuin normaalisti. Liverpoolilla oli takanaan kaksi tappiota, joten häviäminen ei ollut vaihtoehto. Niinhän siinä sitten kävi, että Everton tuon pelin hävisi. Nälkäisempi voitti. Tunnelma kuitenkin Stanley Parkin jalkapallostadionilla on aina katossa, ja jokaiselle Liverpoolia kannattaneelle tuo peli on varmasti ikimuistoinen kokemus.